HET BEGIN

Het begon allemaal op het Griekse eiland Thassos waar we een olijfolie proefde met een wel heel bijzondere prachtige delicate smaak. Al snel kwamen we in contact met familie Chatzigeorgiou, die al vele generaties met respect voor de natuur, zorgt voor hun heilige bomen. Er worden geen toevoegingen, kunstmest en chemicaliën gebruikt. Puur natuur dus en daar houden we van! Dagenlang bombardeerden we Jurgos met vragen over olijfolie en hij heeft ons uitgenodigd om te komen snoeien, plukken, bottelen en om ons alle kneepjes van het vak te leren.

Zo bleek het geheim achter de prachtige delicate smaak van de olijfolie de zeldzame Throuba olijf, die alleen op Thassos groeit. 

Na deze leerzame ervaring zijn we ons verder gaan verdiepen in de wereld van olijfolie. Om deze te laten proeven door vrienden en professionals hebben we de olijfolie laten overkomen naar Nederland. Zo is de olijfolie vergeleken met prijswinnende olijfoliën tijdens 'blinde' proeverijen. De olijfolie werd unaniem voor 98% als beste beoordeeld en bleek zo zuiver in het laboratorium dat we deze exclusieve olijfolie zijn gaan importeren onder de naam PURE OLIVE OIL.

 

Er bleek veel vraag naar goede (h)eerlijke olijfolie en vanaf 2016 importeren wij de hoogste kwaliteit biologische olijfolie PRIME OLIVE OIL uit beschermde olijfgaarden. 

Inmiddels bestaan we bijna 10 jaar en zijn we dagelijks bezig met ons 'Griekse Goud'.

 

Onze missie is het leveren van topkwaliteit olijfolie !

Live your life pure... Met veel plezier en aandacht zorgen we voor het gehele proces: van boom tot (bijna) bord. Leuk en best hard werken... maar dat doen we met passie en zien we als belangrijk onderdeel voor de bewaking van de kwaliteit. Regelmatig zijn wij in Griekenland om onze Griekse partners, boeren en de gaarden te bezoeken en het proces te volgen van bloesem tot olijf. Van oogst tot botteling.

 

Copyright 2021 Olive Oil Company B.V. - Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »